През летния сезон в Словения има все повече случаи на аварии с чуждестранни коли и камиони, затова компанията за автомагистрали DARS издава препоръки към водачите. В случай на повреда на МПС по автомагистралите или в тунели, шофьорите трябва да се свържат с Дежурния център на DARS на телефон 1970 или на международния телефонен номер.

За да се избегне високото заплащане на фирми за репатриране на аварирани МПС-та, DARS съветва водачите да изискат изпращането на фирма, с която компанията има договор, или да потърсят помощ от застрахователна компания, предлагаща “Асистент на пътя”.

В случаи на авария, може да се потърси съдействие от регионалните центрове на DARS в няколко града в Словения. Времето за пристигане на екип е ограничено и зависи от теглото на МПС-то.

Изключение прави тунелът “Караванке”, където екип на DARS трябва да пристигне в рамките на 25 минути след получаването на сигнала. Важно е да се има предвид, че аварирани камиони се изтеглят от пътното платно само от партньорските фирми на DARS, които са обозначени със специално лого.

Според закона за движението по пътищата в Словения, шофьорите на автомобили с тегло до 3,5 т са длъжни да изтеглят своите МПС-та от платното в рамките на 2 часа след аварията. В противен случай това ще бъде извършено от DARS или фирма-партньор, за което ще се начисли такса според ценоразписа на DARS.

 

#турция #turkey #българия #bulgaria #групажни превози #комплектни превози #grupazhni prevozi #komplektni prevozi  #логистика #logistika #спедиция #spedicia #внос-износ #vnos-iznos #регулярна групажна линия #reguliarna grupazhna linia

Leave a Comment